ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Η επιδίωξή μας: Ουσιαστική παρέμβαση στην πορεία της Αίγινας
Η Δημοτική Αρχή δεν είναι απλός διαχειριστής των προβλημάτων.
Οραματιζόμαστε μία Δημοτική Αρχή με σχέδιο και αποφασιστικότητα να ρυθμίζει και να διευθύνει όλες τις τοπικές υποθέσεις στην οικονομία, την κοινωνική ζωή, την ανθρώπινη αλληλεγγύη, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό.
Ο διπλός στόχος: η ποιότητα ζωής και η ανάπτυξη
Η ευημερία μας εξαρτάται αποκλειστικά από τους δύο αυτούς παράγοντες: την ποιότητα ζωής και την οικονομική ανάπτυξη. Και οι δύο ειναι αρμοδιότητα, ευθύνη και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής.
Έχουμε το γενικό σχέδιο αλλά και την πολιτική βούληση και τις ικανότητες να βρούμε τα μέσα και τα εργαλεία, τους υλικούς και ανθρώπινους πόρους για την πραγματοποίηση αυτών των στόχων.
Η ποιότητα ζωής
Έχουμε την τύχη να ζούμε σ’ έναν όμορφο τόπο. Το φυσικό τοπίο, το ξεχωριστό φως, τα μνημεία, οι γειτονιές στην πόλη και τα χωριά, η θάλασσα και οι παραλίες, οι άνθρωποι δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για υψηλή ποιότητα ζωής. Αυτή η ποιότητα, όμως, υπονομεύεται και απειλείται.
Υπονομεύεται από ελλείψεις στις υποδομές που δυσκολεύουν την καθημερινότητα. Η κατάσταση των δρόμων και των λιμανιών, η έλλειψη αποχέτευσης και καλού και άφθονου νερού, η δυσκολίες στη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων, η ελλιπής καθαριότητα είναι μερικά παραδείγματα που όλοι βιώνουμε με μεγάλη απογοήτευση.
Απειλείται από την έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, την παραμέληση των μνημείων.
Η αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων δεν είναι απραγματοποίητος στόχος. Χρειάζεται ορθολογικός σχεδιασμός, σωστή μελέτη, συνετή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και εκμετάλλευση των ευκαιριών που δίνουν τα προγράμματα και οι χρηματοδοτήσεις της ΕΕ. Άλλοι Δήμοι το έχουν πετύχει. Μπορούμε και πρέπει να το πετύχουμε κι εμείς.
Η πρόκληση της ανάπτυξης
Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να μένει απαθής στην μεγάλη πρόκληση της εποχής: Η ανάπτυξη, η απασχόληση, η κατάρτιση, η οικονομική ευημερία καθορίζουν τη ζωή όλων μας.
Θέτουμε στόχο τη συνεργασία με τις παραγωγικές δυνάμεις του νησιού, τους αγρότες, τους ψαράδες, τους επαγγελματίες. Με τη συνεργασία και το συντονισμό των ενεργειών μπορούμε να πετύχουμε αποδοτική εκμετάλλευση της φιστικιάς και των άλλων καλλιεργειών, προστασία του θαλάσσιου πλούτου, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με προσέλκυση επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα, συμμετοχή των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων στις ενισχύσεις και επιδοτήσεις από τα προγράμματα της ΕΕ, επάνοδο των ξένων τουριστών και πολλά άλλα που θα βρούμε με τη συνεργασία και τη βοήθεια όλων.
Και πάνω απ’ όλα επιδιώκουμε την βιώσιμη ανάπτυξη. Την ανάπτυξη που ικανοποιεί τις ανάγκες της κοινωνίας μας χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τις απαιτήσεις των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν και τις δικές τους ανάγκες. Την ανάπτυξη που περιλαμβάνει την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και οικονομική ευρωστία, δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή.